WERK OVER MIJ CONTACT

Eline Brontsema, houtsnedes Euvelgunnerheem

Ter gelegenheid van mijn eindexamen aan de Klassieke Academie in Groningen verschijnt het boekje ‘Eline Brontsema, houtsnedes Euvelgunnerheem’, samengesteld door Piet Sebens en mij.

De houtsnedes hebben betrekking op Euvelgunnerheem, een oude boerderij in Groningen. Binnen ademt het interieur de sfeer van vervlogen tijden. Om de boerderij heen ligt een groene oase, die ooit zover reikte als je kon kijken, maar die inmiddels is opgeslokt door moderne industrie. De bewoner, Thies Dijkhuis, is vorig jaar overleden. Hij heeft zich volledig ingezet voor het behoud van de oude boerderij en het laatste strookje groen.

Het interieur heb ik vastgelegd in een serie van 10 prenten. Deze zijn gebundeld in het boekje ‘Eline Brontsema, houtsnedes Euvelgunnerheem’. De teksten zijn verzorgd door Siemen Dijkstra, Piet Sebens en mij. Geja Duiker heeft het boekje prachtig vormgegeven.

Het boekje kost €10,- en is de te koop bij Kunstlievend Genootschap Pictura in Groningen. U kunt het ook bestellen door een e-mail te sturen naar info@elinebrontsema.com. Vermeld daarin uw naam en adres en u krijgt het boekje thuisgestuurd (+ €4,50 verzendkosten).

Er verscheen tevens een bibliofiele editie met een beperkte oplage van 50 stuks, voorzien van de prent ‘Euvelgunnerheem, doorkijkje’, genummerd en gesigneerd. Deze editie is uitverkocht.

Eline Brontsema, houtsnedes Euvelgunnerheem